Arvika Farmartjänst

Bli medlem i Arvika Farmartjänst

P1040260-001

Vi behöver nya medlemmar/medarbetare. Du kvinna eller man som vill ha ett fritt och varierande arbete och som har kvalifikationer från ett eller annat hantverk/yrke och vill prova på arbete utan anställning. Hör av dig till oss med en intresseanmälan.

Arvika Farmartjänst är en ekonomisk förening som du ansluter till, ungefär som lastbilscentralen, och utför arbete/tjänster åt kunder i Farmartjänsts namn. Vi tar åt oss arbeten uppdrag i vitt skilda områden och om du tittar runt lite på hemsidan kan du säkert bilda dig en uppfattning om vad vi håller på med. Medlemmar med kunskaper och erfarenheter inom byggbranschen är mest akut att få tag på men vi behöver även annan kompetens.

Som medlem är du egenföretagare med F-skattsedel och utfört arbete faktureras genom föreningen och där du får en avräkning på utfört arbete. Fördelen med att vara medlem i Ft är bl.a att du bestämmer själv vilka uppdrag du vill medverka i och därmed din arbetstid.

Nyfiken på detta, då hör du av dig till oss enklast genom telefon eller mail.

Tel: 070-3082950 eller mail bosse.i.lyckene@telia.com

DSC_0590

 

 

 

Inför vintern

img_0347

Inför höst vinter blir det mycket städa trädgårdar, ta bort buskar och träd som växt sig för stora.

Jonny Magnusson med traktor har gjort åtskilliga turer till stan där trädfällning eller häck-och buskröjning varit aktuellt. Nu står vintern för dörren och det blir lite andra prioriteringar. Snöröjning och sandning, takskottning om det kommer för mycket snö. En och annan frusen vattenledning o.s.v o.s.v. Det är alltid lite jobbigt med snö och kyla innan man vant sig.

img_0370

Här ett annat ekipage som säkerligen kommer väl till pass i vinter. Lasse Erikssons ny införskaffade Avant med ett antal olika redskap därtill. Anders Bäcklin och Lasse diskuterar olika användningsområden för maskinen under Arvika Martens visning. Tyvärr hamnade Lasse lite bakom försäljningsstånden men det var säkert åtskilliga som ändå fick se vad som fanns att använda.

Skopa, stubbfräs, vinsch, pallgafflar, gripklo ja användningsområden är många.

 

Vi kan Fixa

Farmartjänsts varumärke “Vi kan Fixa” är kanske särskilt aktuellt vid den här tiden på året och när vintern slagit till ordentligt med temperaturer nedåt -25 grader.

Snöskottning av gångvägar och infarter hos äldre, takskottning på hus. Särskilt de som har utbyggda altantak med mindre taklutning. En del frysta vattenledningar att tina upp plus annat smått som stort. Vintertid är också bra att passa på att få träd fällda då markskador minimeras och det går att köra med traktorer för att komma åt ris och virke.

Dessemellan skall arbeten utföras i egen skog. Här passar Rolf Nordling på att beställa material till ett bygge medan brasan värmer och tinar trötta muskler i kaffepausen vid arbete med att få ut vindfällen ur skogen.

jan12 001

 

Vi kan Fixa På Arvika Bomässa

I år kommer Arvika Farmartjänst att delta i Arvika bomässa. Monter 77, kom och diskutera med oss om de projekt du går och tänker på.

Vi jobbar med byggarbeten, anläggning av trädgårdar, stensättning, murar, grönyteskötsel, trädfällning. Dessutom utför vi all slags byggnadsreparation både inom- och utomhus.

 

Farmartjänst kommer till Arvika Bomässa

Mer info kommer inom kort.

 

Ny medlem i Arvika Farmartjänst!

2014-09-30 20.43.09

Vi har glädjen att hälsa en ny medlem i Arvika Farmartjänst välkommen;

Marcus Johansson Haga Åmotfors, utbildad vid Taserudsgymnasiets bygg- och anläggnings program i Arvika.

En ung utbildad snickare passade perfekt att få in i gänget, då arbetsuppgifterna ständigt ökar, och han har redan hunnit vara med på ett antal projekt. Våra uppdrag varierar i stort som smått och Marcus kommer att få prova på det mesta.

 

Arbetsbilder från några av de senast utförda uppdragen.

Renovering av skateboardramper i Kärra Göteborg. Arbetet utfört av Anders Bäcklin Arvika Farmartjänst tillsammans med personal från Slottsbro AB. Arbetet hinner knappt bli färdigt förrän “testpersonal” kommer och gör tummen upp för godkänd renovering.

20140521_181653

Yttre skötsel runt Lundbergs fastigheter i Arvika utföres av Farmartjänst . Emma Adolfsson trimmar ogräs runt balkonger och husväggar.

 

20140513_143212

Plantering av träd vid Edanekorset på 61:an. Arbetet utföres av PG Skoglund Arvika Farmartjänst.

20140514_154434

Montering av solpaneler på fastighet i Arvika. Arbetet utföres av Anders Bäcklin Arvika Farmartjänst tillsammans med Wermec AB.

P5120923 (2)

Häftig klätterställning monterad på Lidingö av Anders Bäcklin Arvika Farmartjänst tillsammans med Stiliom.

20140526_183446

 

Arvika Farmartjänst deltog med informationsbord vid Granngårdens trädgårdsdag.

 

20140425_124904

Våren är här och det innebär nya arbetsuppgifter för Farmartjänst. I fredags hade Granngården i Arvika en dag med specialpriser och extra satsning inför våren i trädgården. Arvika Farmartjänst deltog med ett informationsbord där vi visade upp vilka arbeten vi utfört tidigare i ett bildspel på dator. Ett bra sätt att träffa nya kunder och diskutera om nya arbeten att utföra. Här på bild finns vår ordförande Per-Axel Adolfsson tillsammans med tredje generationens Adolfsson i Farmartjänst, barnbarnet Emma.

 

Farmartjänst i snösvängen.

ARVIKA_NYFARMARE 005

Det har varit en konstig vinter i år men snösvängen måste ändå stå beredd. Det här är maskiner som användes mestadels i Arvika, men vi har även beredskap i Gunnarskog. Dessutom en hel del handskottning åt pensionärer som behöver hjälp att få undan snön på uppfarter, gångar och trappor.

 

Arvika Farmartjänst monterar solpaneler på Ringhals Kärnkraftverk.

Bild

Anders Bäcklin  monterar 120 kvadratmeter solpaneler i ett första skede på uppdrag av Värmek. Vid senare tillfälle kommer ytterligare solpaneler att monteras. Flera Farmartjänstare kommer då att engageras.