Trädfällning

maj09-001

Det finns stora träd, och så finns det STORA träd som står så till att de borde vara fällda för länge sedan. Den här vackra granen mellan uthusen på Hagaberg och östra Bråten i Gröttvål fick sin dom av ägaren Tom Holmskau för några veckor sen. För att slippa blåsväder i detta stora vindfång, grenarna sträckte sig åtta meter ut från stammen, har vi fått vänta in lämpligt väder en tid men nu ligger den i backen.

maj09-008

maj09-010

maj09-015

Föresten är det nog lite specielt med granarna i Gröttvål. Några årtionde tillbaka när det STORA bolaget hette Billerud, hade man i sluttningen ner mot Bergsjön på ett flertal ställen byggt upp ställningar så att man kunde gå runt uppe i grenvarven och studera. Sedan hade man exkursioner och allehanda studiebesök för att skåda den exceptionella tillväxten på Gröttvåls granar.

Det finns andra trädslag  i kommunen med kraftig tillväxt. Vi var i Taserud på måndagen och fällde en pinje som dragit iväg ordentligt. Trettio år gammal efter årsringsräkning,

maj09-020

men omfång som om den skulle varit minst det dubbla. Svårfälld bland altantak och fruktträd, men efter förberedande kvistning kom även den ned på ett tillfredställande vis.

maj09-018

One thought on “Trädfällning

  1. Takker for vel utført oppdrag
    Også VAR den rutten inuti
    Godt den er nede Grana…

    Mvh Oss på Hagaberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *