Möte för Farmartjänst riks region väst

Onsdag 20/1 var det regionsmöte för Farmartjänst väst i Vänersborgs Ft:s regi. Vi samlades i föreningens egna lokaler som ligger på Torpa industriområde i södra området av stan. Där fanns representanter från; Varabygdens Ft, Kristinehamns Ft, Uddevallas Ft, Grästorps Ft, Ulricehamns Ft, Arvika Ft, samt dagens värdar för mötet Vänersborgs Ft. Mötet inleddes med kaffe och goda frallor och en presentation av ordf i Vänersborgs Ft Gert Carlsson.

jan10-019

Vänerborgs Ft som startade för ca 20 år sedan har idag vuxit till 47 medlemmar och en årsomsättning på 22 milj. Sommartid och med säsongsarbetare kan de komma upp till ett 70-tal arbetande. Organisationen är uppdelad på fyra verksamhetsledare med ansvarsområdena; mark och anläggning, byggarbeten, grönyta park, och platsansvarig med försäljning av ett antal produkter som marksten, grus och div annat. Dessutom finns två st anstälda att sköta om kontor och ekonomi. Var och en som utfört arbete och skall fakturera gör detta hemifrån sin egen dator, eller går in på kontoret där en terminal för detta ändamål finns.

jan10-021

Naturligtvis ställdes många frågor där bl:a timdebitering, provision resekostnader och liknande jämfördes mellan de olika Ft föreningarna. Totalt ger Vänersborgs Ft s verksamhet ca 27 helårsarbeten, ett mycket gott resultat.

jan10-014

Efter denna presentation var det dags för Gunnar Persson ordf i Ft riks att överta ordet. Han berättade om utbildningsprogrammet , där bl:a årets kurs troligen förläggs till Hallsberg. Vikten av omvärldsbevakning för att inte missa trender och utvecklingen i samhället som kan ge nya jobb. Certifieringen, idag är 24 st Ft föreningar certifierade. Tidningen Ft-nytt, som idag trycks i 2500 ex och är dyr för organisationen. Det behöver komma ut fler ex så att annonsmarknaden blir intresantare, vi uppmanades att uppge fler kunder som prenumeranter. Hemsidan, och priset som årets Ft-are omnämndes, och att Ft-riks kommer att bli medlem i LRF inom kort.

Därefter tog Henry Bäckstöm, fd LRF- ombudsman vid och talade en del om företagsutveckling.

Till sist under ca 10 minuter hölls det officiella regionsmötet med div val på programmet.

Efter mötet förflyttade vi oss till en restaurang på Kungsgatan där Ft Vänersborg bjöd oss på god middag, och en mycket givande dag var till ända.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *