Montering av foderskruv i nybyggd ladugård.

Det händer ibland att vi får rycka in lite mer akut för att hjälpa till, som nu härom veckan . Jonas Cajdell,  som byggt nytt kostall på övre Bergåsen Hammar Eda kommun, kände nog att det började brännas, när inte foderskruven var monterad än, dagarna innan 48 mjölkkor skulle anlända. Foderpellets från silo utanför ladugården skall med en skruv transporteras till foderautomaterna inne i ladugården och detta måste ju vara klart innan korna anländer. Efter en hel del funderande och samtal med försäljaren, fick vi klart för oss hur det skulle se ut och fungera, så efter en dag och in på nästa, började det bli färdigt.

dec08-012

En timma innan korna anlände var foderskruven igång. Då återstod att sätta upp avskiljningsskivor mellan de olika avdelningarna, och det blev snabbskruva av.

dec08-005

Sista skivan var på plats samtidigt med att djurtransporten backade ner framför insläppet, och det dröjde inte många minuter förrän det var full galopp in det nya och okända. Kor är ju nyfikna och snart hittades vägar över till  liggavdelningarna och utfodringsautomaterna.

dec08-022

Efter en knappt timme hade första kon letat sig fram ända till mjölkningsavdelningen som också är helautomatisk. Medan första kon mjölkade sig själv bjöds vi på invigningstårta, dagen till ära.

dec08-029

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *